Strategisch Event Marketing

The Next Level voor Eventprofessionals

Doel van deze leergang

Met deze korte opleiding bieden wij jou de mogelijkheid jouw strategische kennis te vergroten, te actualiseren en te verdiepen.

Stakeholders zien meer en meer de waarde van events voor zowel organisatie als bezoeker. Het besef dat events een wezenlijke bijdrage leveren aan de overall (marketing) strategie van een organisatie dringt steeds meer door. Om dit potentieel verder te ontsluiten is een strategische aanpak noodzakelijk.

Voor event managers brengt dit een aantal interessante uitdagingen met zich mee. De event manager zal in een vroeg stadium, in samenspraak met stakeholders, een vertaalslag van de strategie naar evenementen moeten maken. Inzichtelijk moet worden welke events er zijn in een organisatie, welke doelen ze dienen, hoe ze te stroomlijnen en te professionaliseren zijn én hoe ze aansluiten op andere communicatiemiddelen en strategieën.

De volgende kennis gaat u opdoen

  • Wat is een strategische event aanpak.
  • Hoe koppel je concrete marketingdoelen en indicatoren (KPI’s) daaraan.
  • Wat maakt een event succesvol? Wanneer kan je zeggen dat het iets oplevert?
  • Hoe kun jij de geloofwaardigheid van een merk verhogen middels een event?
  • Wat zoek je uit en waar doe je dat bij het vormgeven van een event dat 'leeft'
  • Wat zijn de belangrijkste basisbegrippen binnen customer experience zoals customer journey, CX design, strategie en meeting en hoe pas je dit toe.
Bekijk de studiehandleiding

In samenwerking

Bent u lid van het Genootschap voor Eventmanagers, CLC-vecta, HSMAI, MPI of MiEM alumnus, dan ontvangt u 10% korting op deze leergang.


  
Startdatum: 12-04-2022
Duur: 2 dagen
Studiekosten: € 1295,00 excl. btw
Niveau: HBO+
Plekken: Nog 4 plekken
Inschrijven
Neem optie

Data en locaties

12-04-2022 - Corendon Village Hotel Badhoevedorp
19-04-2022 - Corendon Village Hotel Badhoevedorp
"Er zit zoveel kennis over eventmarketing en live communicatie bij experts in onze branche, die kennis delen zij bij MiEM. Dat ziet EventBranche als een grote meerwaarde voor ons vak" Sjoerd Weikamp EventBranche
Bekijk video

Opleidingen voor eventprofessionals