Alumni aan het woord

Sonja Schaefers en Larissa Derksen ontmoeten elkaar tijdens de leergangen van Master in Event Management. En dat was slechts het begin. Sindsdien hebben ze kennis en ervaring gebundeld en verrassen ze opdrachtgevers met doordachte events.

Tijd om deze eventhousiastelingen te vragen hoe zij hun (hernieuwde) kennis gebruiken bij de organisatie van evenementen.

Welke opleiding en/of ervaringen hebben jullie bij aanvang van jullie event carrière?

Sonja: met 13 jaar als marketing professional voor Procter & Gamble in the pocket. Werkte ik aan grote merken als Pampers, Oral-B en Olaz. Met een bewuste uitstap naar de technische branche keerde ik eind 2017 terug naar mijn roots. Het organiseren van evenementen vanuit mijn hart. 

Ik heb een groen hart dus voor mij betekende dat nieuwe keuzes in de gehele keten. Ik maak ze en voel een belangrijke taak mijn opdrachtgevers en leveranciers bewust te maken. Inmiddels heb ik een lijst met kleine en grotere stappen die je bij je volgende event kan doen. Concreet en GO’’ verteld Sonja met een energie die duidelijk voelbaar is.

Larissa: ik kreeg diezelfde sprankel toen ik bij het grootste Nederlandse reclame- en communicatiebureau voor de retail werkte. Voor namen als Ici Paris XL, Plus supermarkten en Etos heb ik vele succesvolle campagnes opgezet.

In die tijd ontwikkelde ik mijn fascinatie voor de customer journey. Hoe beleeft je klant de aanraking met je product of dienst en hoe kan ik die nog interessanter maken. Na de reclamewereld ben ik de festivalbranche ingestapt. Op vele grote festivals in de BeNeLux was het glamping-concept toen nog redelijk onbekend. Het is mijn taak geweest daar verandering in aan te brengen. Unieke werelden creëren, i love it!

Dames, een mooie achtergrond en inmiddels ruime ervaring. Wat heeft jullie in beweging gezet om de leergang event management te volgen?

Larissa: Toen ik vanuit de festivalwereld besloten had om als freelance eventmanager te gaan werken wilde ik mij onderscheiden door het volgen van een leergang bij MiEM. Daaraan vast hangt de titel ‘Certified Event Professional’ welke naar mijn inschatting nu maar ook in de toekomst meer een vereiste zal zijn. Op dit moment bedien ik een aantal corporate klanten die enkel willen samenwerken met gecertificeerde event professionals. De waarde die ik hiermee toevoeg is van groot belang voor het verder professionaliseren van ons vakgebied.

Sonja: Ik was een typische eventmanager die al jaren in de praktijk het vak uitoefende. Maar ik was ook geïnteresseerd in de theorie erachter, bijscholen, ervaringen van andere eventmanagers horen en contacten opdoen. Dat dit laatste bijzonder goed is gelukt bewijst de ontmoeting en daarop volgende samenwerking met Larissa.

Vertel, vanuit de opleiding is er een samenwerking ontstaan?

Sonja: tijdens de opleiding kwamen wij er al snel achter dat wij hetzelfde ondernemers-DNA hebben. Ik heb Larissa toen gevraagd mij te ondersteunen bij de negen maanden beurs die ik voor Wehkamp uitvoerde. Zo hebben we kunnen ‘proeven’ aan die samenwerking. Dat smaakte naar meer en hieruit is Your ID Events & Styling ontwikkeld.

Larissa: Your ID Events & Styling staat voor identiteit. Van de opdrachtgever en van de gasten. Wie ben je? Wat wil je bereiken en hoe gaan we dat uitstralen. En voor de gast? Wat vinden zij belangrijk en wat prikkelt. Personal Experience Design is de ‘reis’ die jouw gast aflegt om in de juiste stemming te komen. Juist díe stemming creëer ik met een uitgedachte event styling om zo de gewenste verbinding diep te wortelen. Evenementen zijn een krachtig middel om dat strategisch uit te werken. Wij zorgen dat het totaalplaatje klopt!

Welke elementen uit de leergang zetten jullie door in de praktijk?

De impact die je met een event kan bereiken, is groot. In korte tijd breng je mensen bij elkaar in een soort mini samenleving. Je hebt daar de kans -mits goed uitgevoerd- mensen, gedachten en richtingen te verbinden. Taken op strategisch niveau uitwerken en we praten niet meer over kosten maar over wat het oplevert.

Tegelijk realiseren we ons dat onze groot verbruikende sector een enorme afdruk achterlaat. Gelukkig zien we bij steeds meer overheidsinstellingen dat er wet- en regelgeving wordt doorgevoerd om evenementen te verduurzamen. Ik ben er van overtuigd dat deze manier van organiseren doorzet naar zakelijke evenementen. Met Your ID Events & Styling lopen we voorop. En kijken uit naar de training Event Sustainability!

Namens team Master in Event Management wensen wij jullie mooie projecten en fijne samenwerkingen. Geniet van het doel én de reis!

Opleidingen voor eventprofessionals