Alumni aan het woord

Sonja Schaefers en Larissa Derksen hebben in januari 2019 de leergang Professional Event Management succesvol afgerond en zijn sindsdien gaan samenwerken. Tijd om erachter te komen, wie, wat en vooral waarom…

Sonja, ‘Ik heb heel bewust voor deze branche gekozen’

13 jaar heeft Sonja als marketing professional voor Procter & Gamble gewerkt aan grote merken als Pampers, Oral-B en Olaz. Met een bewuste uitstap naar de technische branche keert ze eind 2017 terug naar haar roots. Het organiseren van evenementen vanuit haar hart. En dat hart zit op een hele goede plek want als event manager én duurzaamheidsspecialist zet zij zich in voor het verduurzamen van onze branche.

Larissa, ‘weet je wat een adrenaline hunter is? Dat ben ik’

Vele jaren heeft Larissa haar adrenaline shot opgehaald bij het grootste Nederlandse reclame en communicatiebureau voor de retail. Voor namen als Ici Paris XL, Plus supermarkten, Makro en Etos heeft zij vele succesvolle campagnes opgezet. In deze tijd ontwikkelde ze haar kick voor de customer journey. Hoe beleeft je klant de aanraking met je product of dienst en hoe kan zij die perfectioneren. Na de reclame wereld is ze de festivalbranche ingestapt en heeft met het glamping concept op diverse grote festivals in de Benelux -toen redelijk onbekend- inmiddels een wereld apart gecreëerd.

Dames, jullie hebben een indrukwekkende achtergrond. Wat heeft jullie in beweging gezet om met al die kennis een leergang event management te volgen?

Larissa: Toen ik vanuit de festival wereld had besloten om als freelance eventmanager te gaan werken wilde ik mij onderscheiden door het volgen van een leergang bij MiEM. Daaraan vast hangt de titel ‘Certified Event Professional’ welke naar mijn inschatting nu maar ook zeker voor de toekomst steeds meer een vereiste zal zijn. Op dit moment bedien ik een aantal corporate klanten die enkel willen samenwerken met gecertificeerde event professionals. De waarde die ik hiermee toevoeg is van groot belang voor het verder professionaliseren van ons vakgebied.

Sonja: Ik was een eventmanager die al jaren alles uitoefende in de praktijk maar ik was geïnteresseerd in de theorie erachter, wilde mij bijscholen, ervaringen van andere eventmanagers horen en contacten opdoen. Dat dit laatste bijzonder goed is gelukt bewijst de ontmoeting en daarop volgende samenwerking met Larissa.

Vertel, vanuit de opleiding is er een samenwerking ontstaan?

Sonja: tijdens de opleiding kwamen wij er al snel achter dat wij hetzelfde ondernemers-DNA hebben. Ik heb Larissa toen gevraagd mij te ondersteunen bij de negen maanden beurs die ik voor Wehkamp uitvoerde. Zo hebben we kunnen ‘proeven’ aan die samenwerking. Dat smaakte naar meer en hieruit is Your ID Events & Styling ontwikkeld.

Wij hebben in elkaar een look-a like vakidioot gevonden.

Larissa: Your ID Events & Styling staat voor identiteit. Van de opdrachtgever en van de gasten. Wie ben je? Wat wil je bereiken en hoe gaan we dat uitstralen. Maar ook wie is je gast? Wat vinden zij belangrijk en wat prikkelt hun zintuigen? Personal Experience Design is de ‘reis’ die jouw gast aflegt om in de juiste stemming te komen. Juist díe stemming creëer ik met een uitgedachte event styling om zo de gewenste verbinding diep te wortelen. Evenementen zijn een krachtig middel om dat strategisch uit te werken. Wij zorgen dat het totaalplaatje klopt!

Sonja: De impact die je met een event kan bereiken, is groot. In korte tijd breng je mensen bij elkaar in een soort mini samenleving. Je hebt daar de kans -mits goed uitgevoerd- mensen, gedachten en richtingen te verbinden. Een taak die mij enorm enthousiasmeert. Tegelijk realiseer ik me dat onze groot verbruikende sector ook daar een enorme afdruk mee achterlaat. Gelukkig zien we bij steeds meer Overheidsinstellingen dat er wet- en regelgeving wordt doorgevoerd om evenementen te verduurzamen. Ik ben er van overtuigd dat deze manier van organiseren doorzet naar zakelijke evenementen. Kijkend naar mogelijkheden en wat dat dan oplevert. Met mijn passie voor duurzaam geef ik Your ID Events & Styling de voorlopers rol.


Dat is toch geweldig, twee identiteiten bundelen hun persoonlijke krachten. Namens Master in Event Management veel plezier en succes gewenst!

Opleidingen voor eventprofessionals