Kennissessie Hans Groen auteur Volle Zalen

Iedere organisator wil een volle zaal, maar niemand weet hoe je dat precies voor elkaar krijgt. Deze presentatie gaat over ‘butts in seats’, over de kunst van stoelen verkopen – tegen de juiste prijs.

In deze presentatie deelt Hans Groen zijn succesformule. Alle factoren die van invloed zijn komen aan bod: van de programmering, het spelen met de prijs, de keuze voor de sprekers, maar ook een briljant idee, de juiste locatie en uitstekende promotie.

Aan de hand van praktijkcases duidt hij de theorie. Hoe komt het dat de musical Soldaat van Oranje al meer dan negen jaar uitverkoopt? Hoe strik je een grote naam (voorbeeld Johan Cruijff)? En ook de komst van President Obama naar Nederland wordt uitvoerig besproken.

  • Willen mensen wel verrast worden?
  • De juiste snaar raken, hoe doe je dat?
  • Waarom is het niet altijd handig om uitverkocht te zijn?
  • Waarom zou je korting geven?
  • Wat doe je wanneer de verkoop stilvalt (flat line)?
  • Hoe bereik je de niet-bezoekers van evenementen?
Onder andere deze vragen komen aan bod. Voor alle organisatoren die hun zaal vol willen krijgen, van conferentiezalen tot theaters, van popzalen tot bioscopen (en zelfs kerken). Na deze presentatie heb je geen excuus meer voor een lege zaal.

Bio Hans Groen

Hans Groen is auteur van het boek ‘Volle Zalen – De beste strategie voor een uitverkocht event’. Hij studeerde aan Nyenrode Business Universiteit en was oprichter/directeur van Focus Conferences. Hij organiseert meer dan 30 jaar zakelijke events – in totaal heeft hij meer dan 300 evenementen op zijn naam staan, met sprekers als Michael Porter, Tom Peters, Jack Welch, Philip Kotler, Deepak Chopra, Stephen Covey, John Cleese, de dalai lama en Johan Cruijff. Hij is de geestelijk vader van theatercolleges, kennisbites in het theater.

Opleidingen voor eventprofessionals