In Memoriam Martina Mbowe- Schipper

MiEM alumnus van het eerste uur Martina Mbowe- Schipper is 12 augustus tot groot verdriet overleden. 

Martina heeft als event manager bij ABN-AMRO maar vooral haar persoonlijkheid een belangrijke rol vervuld in het vak event management zoals wij dat op de dag van vandaag met elkaar kennen. 

Martina, wij vergeten jou niet❤

Leon Kruitwagen en Dirk Prijs van het Genootschap voor Eventmanagers hebben een mooi eerbetoon geschreven over deze bijzondere vrouw.

Martina werkte bijna 40 jaar bij ABN AMRO waar zij eind jaren ’90 een van de eerste corporate eventmanagers van Nederland werd. Ze stond aan de wieg van het Genootschap voor Eventmanagers en was nauw betrokken bij de oprichting ervan in 2002.

Ze behoorde tot de groep pioniers die het vak eventmanagement in de praktijk heeft ontwikkeld en vormgegeven. Met niet aflatend enthousiasme heeft zij eraan bijgedragen dat het evenement binnen de bank én daar buiten werd omarmd.

Haar altijd stralende positieve aanwezigheid tijdens bijeenkomsten, de openheid en bereidheid tot het delen van kennis met vakgenoten en de vele goede adviezen die ze ons gaf hebben een wezenlijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van ons vak en het Genootschap.

Martina was een voorbeeld voor collega’s door altijd open te staan voor nieuwe ontwikkelingen.

Ze paste als een van de eersten technieken toe om de interactiviteit tijdens bijeenkomsten te bevorderen. Zo gaf ze een nieuwe generatie eventprofessionals de kans innovaties toe te passen op haar evenementen.  Daarmee verhoogde ze niet alleen de kwaliteit en effectiviteit van haar eigen bijeenkomsten maar ook die van ons hele vakgebied.

Wij zijn dankbaar voor de steun en toeverlaat die Martina altijd voor ons en het Genootschap is geweest. Wij wensen haar man Kebba, de zonen, familie en iedereen die haar dierbaar was de kracht toe om dit grote verlies te dragen.

Het is een voorrecht om een mooi en uniek mens als Martina te hebben gekend. 
Opleidingen voor eventprofessionals